"The Diver" van Leanne Brand

De combinary van Leanne Brand:
“Het thema dat ik gekozen heb gaat voor mij over groepen mensen die keuzes maken en hierover onderling in discussie gaan. De manier waarop mensen elkaar beïnvloeden is voor veel zaken erg van belang en zorgt vaak voor een interessante discussie.

De werken die ik heb moeten kiezen gaan allemaal over het uiterlijk, dit terwijl het innerlijk vaak meer van belang is.
Daarnaast zijn alle werken gelinkt aan een beeld dat door de mens gerecreëerd is. Een beeld dat we zelf van belang hebben gemaakt en waar we de echte waarde niet meer van weten. Iedereen is een onderdeel van de mensheid en allen dragen we dezelfde verantwoordelijkheid om in te blijven zien wat echt belangrijk is.

Mijn werk gaat over de mensen die bang zijn voor wat er komt. Het gaat over hen die het hardst roepen dat het slechter gaat met de wereld en de samenleving enkel omdat ze niet durven in te zien dat zij onderdeel van die ondergang zouden zijn. Het gaat over de groep die voelt dat het aan de rand van de afgrond staat en te angstig is om in te zien dat de sprong wellicht waanzinniger is dan gedacht.

Ik wil mijn werk graag opdragen aan de mensen die altijd verder durven te kijken. Voor de mensen die weten dat je mening geven betekent dat je soms stil moet zijn. Aan hen die weten dat de vrijheid van de sprong meer waard is dan de angst op de richel.

Het werk is voor de springers omdat ze durven, doen en geloven dat het altijd beter kan worden.”