"Connection" van Guusje van Gameren

De combinary van Guusje van Gameren:
“- Wat betekent het thema dat je koos (HUIS, LAND of WERK) voor jou?
Het thema dat ik gekozen heb is land, ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat iedereen over de hele wereld zich verbonden voelen met elkaar.

-Wat wil je zeggen met jouw eigen kunstwerk?
Ik wil met mijn kunstwerk duidelijk maken dat een connectie maken tegenwoordig zo makkelijk is als steken van een stekker in een stopcontact. Maar achter het maken van die connectie zit een ingewikkeld systeem.

-Hoe heb je je laten inspireren door de drie kunstwerken uit de collectie?
Ik heb me voornamelijk laten inspireren door de tweede foto. Dit kunstwerk heb ik ooit gezien toen ik met de basisschool naar het van Abbe ging. Dit vond ik toen zo mooi dat het me is bijgebleven en dit kunstwerk dus graag erbij wilde hebben. Het zijn kleine tekeningen van maatschappelijke problemen. Een maatschappelijk "probleem" van tegenwoordig is de sociale media en hoe gemakkelijk je je kan "connecten" met iemand die aan de andere kant van de wereld zit.

In de eerste foto zie je ook een soort connectie tussen twee mensen via een soort lijn.

Het derde kunstwerk deed me denken aan wat ik heb gemaakt voor de opdracht die we hiervoor hadden. Ik vond het gebruik maken van licht ook een leuk idee. Zo heb ik bedacht om de harten die ik heb gemaakt licht te laten geven zodra je ze "connect".”